Thursday 21 August 2008

Tuesday 19 August 2008

LARA 8 kg SEKER PAKETI/ LARA 8 BAGS OF SUGAR






Laracik 7 kilo 970 gram yani nerdeyse 8 kilo seker paketi. Boyu ise 66 cm. Saglik gorevlisi cok memnun kaldi herseyden. Yuzunde beliren kizarikliklar kendiliklerinden yok oldular. Bugun ilk yuzme dersini aldi Lara cok da guzel gecti. Yuzme havuzunda fotograf cekmemize izin vermedikleri icin fotografimiz yok. Suyun altina girdi cikti ogretmeni bana dogru suyun altindan Larayi atti nasil da geliyor suyun altindan agzi acik.. Suyun altindan cikar cikmaz gozler bir garip tabi agzi burnu su dolmus durumda ama yine de banamisin demeyip ayaklarini kollarini cirpip durdu bizim ki. Her Sali gunu saat 14:00 de yuzme dersimiz var suyu cok seviyor insallah hep boyle devam eder. Ben kendimi dusunuyorum da Yuzme dersi degil yuzmeye bile gitmemistim. Simdiki zamanin cocuklari(bebekleri) cok sanslilar her imkan onlerinde.. Umudum onune serilen imkanlari Laranin iyi degerlendirmesi, saygili sevgi dolu bir birey olarak buyumesi.. Cikmaya calisan disleri dun canimi cok ama cok yakti.. Ama azimliyim pes etmiyecegim emzirecegim.. Disler tam cikmis durumda degil ama testere gibi nasilsa.. Dun emzirirken bir isirdi aman Allahim kanamaya basladi o derece.. Kerata bir de guluyor.. Nasil kizarsin acim gectikten sonra devam ettim emzirmeye ama gozum dislerinde.. Biberondan sut almiyor kaptan veriyorum ama formula sutu sevmiyor kerata.. Yemekler le aramiz iyi.. Dun aksam mercimek ve tatli patatesi formula sut ile pisirdim ilk once onu verdim ardindan da Armut mis gibi yedi.. Menumuz her gecen gun genislemeye devam ediyor.. Bebe mamasiyla basladik, muz, armut, mercimek, patates, havuc, tatli patates, yumurta sarisi, peynir, pekmez, yogurt derken bir bakmisiz biz ne yersek onu yer hale gelivermis olacak bir gun. Zaman ne kadar cabuk geciyor dogum, Kolicli gunlerimiz hic yasanmamis gibi.. Halbuki ne zor gunler gecirmisiz bu gunlerle karsilastirdigimda..

Sunday 17 August 2008

AMY ILE BIR GUN/ A DAY WITH AMY



Laranin arkadasi Amy'i ziyaret ettik Cuma gunu. Iyi de oldu birlikte oynadilar Carsamba gunleride burda West Linton daki annelerle bulusacagiz. Miniklerin bir araya gelip kendi yasitlariyla vakit gecirmeleri cok iyi oluyor./ We visited Lara's friend Amy on Friday. It was very good they played together. We'll meet other mothers and babys on Wednesday in West Linton. It's very good that the wee ones are spending time together.

DISLERIM YOLDA/ MY FIRST TOOTH ON THE WAY





Bugunlerde yuzumuz eskisi gibi gulmuyor disimiz yolda uzun zamandir bir turlu gelemedi. Canimiz cok aciyor ama allahtan istahimiz yerinde. Bazen yemek istemiyor bende hemen emziriyorum. Emzirmek disinin acisinida aliyor veya unutturuyor galiba huysuz olmuyor. Yumurta sarili beyaz peynirli kahvaltisini Laracik yapti cok sevdi diyemem ama yedi. Zaman cok cabuk geciyor 7 aylik oldu bile kucuk melegim bir bakmisim benim ise donus tarihim gelmis. Ise donmeden Turkiye'ye de gidecegiz Ailemizin sevdiklerimizin tadina doya doya varacagiz bu sefer. Bir kac gunlugune degil bir kac haftaligina gidecegim. Cildin de kizarikliklar olmaya basladi Laranin Sali gunu doktoru gormeye gidecegiz. Bu kizarikliklar bir gelip bir gidiyor. Bir sabah kalkiyorum hic bir sey yok aksama dogru cikmislar Allahim ne oldugunu bilmiyorum. Belki dedim banyoda sampuani cok kullaniyorumdur artik kullanmayayim dedim sadece suyla yikamaya basladim bakalim ne acaba Sali gunu saglik gorevlisini gorecegiz. Gitmisken tartiliriz bir de bakalim bizim minik kac paket seker olmus. / These days Lara's face is not as smiley. Her teeth are on the way. She's been suffering from teething for a long time but we are nearly there. I can feel the teeth when I put my finger in her mouth. Sometimes she doesn't want to eat so I just give her breast milk. It seems to comfort her. Lara has started eating egg yolk and cottage cheese but although she doesn't like them very much but she eats them. Time flies so quickly -she is 7 months already. Before I go back to work we'll go to Turkey to visit my family and see friends. Every time I go I spend a couple of days but this time I am planning to stay for a couple of weeks. Lara has got small red spots on her face and neck behind her ear. I don't know what it is. We will visit our health visitor on Tuesday to find out what is wrong with her skin. While we are there we can find out how many bags of sugar is Lara.

Sunday 10 August 2008











KAMP GUNLERIMIZ/ CAMPING DAYS





Kampta gecirdigimiz gunlerin sonrasinda evimize geri donduk. Dogruyu soylemek gerekirse kamp hayati bana gore degil ozelliklede bizim cadirdaki eksikliklerimizle hic bizim kamp felan yapmamiz lazim. Zavalli Laracim perisan oldu. Ama guzel vakit gecirdik yinede Lara yi babasinin mezun oldugu okula goturduk Londra da baya bir gezdirdik. / After the camping days I am glad to be back home. Camping is not for me especially, particularly as we were missing lots of camping stuff . Poor Lara had difficult times in the tent. Although we had a good time in London we went to Brian's college, Albert Hall, London Eye and lots of other places in London.